SYARAT - SYARAT DAN MAKLUMAN

 1. Waktu untuk Majlis Akad Nikah yang dibenarkan adalah seperti berikut:
 2. Hari Biasa : 9.00 pagi – 6.00 petang
  Cuti Sekolah : Selepas waktu Asar sahaja kerana terdapat Program Tahfiz Cuti Sekolah Masjid Kristal.

 3. Caj Pengurusan Penyediaan Majlis Akad Nikah Masjid Kristal akan dikenakan sebanyak RM 100.00 dan tidak akan dipulangkan sekiranya Tuan/Puan membatalkan majlis tersebut.
 4. Etika Pemakaian : Pakaian yang sopan dan menutup aurat.
 5. Kanak-kanak yang berumur 7 tahun ke bawah tidak digalakkan berada didalam masjid ketika majlis akad nikah berlangsung.
 6. Makanan luar tidak dibenarkan sama sekali dibawa masuk tanpa kebenaran atau pengetahuan pihak TTI Management Sdn.Bhd.
 7. TTI Management Sdn.Bhd. tidak membenarkan sama sekali sebarang jenis perhiasan, pemasangan, pemindaan dan penambahan terutamanya di dinding, lantai, pintu dan siling dilakukan ke atas Masjid tanpa memaklumkan ataupun meminta kebenaran daripada pihak kami yang berwajib.
 8. Semua pemohon hendaklah membawa salinan Borang Kebenaran Majlis Akad Nikah ini yang telah ditandatangan dan dicop oleh pihak TTI Management Sdn Bhd pada hari akad nikah sebagai bukti permohonan telah diluluskan.
 9. Pihak TTI Management Sdn Bhd berhak menolak mana-mana tempahan majlis pernikahan sekiranya terdapat majlis/program rasmi masjid pada tarikh tempahan walaupun tempahan telah dibuat awal.

Akad Nikah At Crystal Mosque Form

 • DD slash MM slash YYYY
 • :